Vienības namā būs skatāma filma „Pastkarte no Romas”



21. februārī plkst. 18.00 Daugavpilī Vienības nama kafejnīcā (Rīgas iela 22a) varēs noskatīties filmu „Pastkarte no Romas”, kas nupat, 4. februārī, ir saņēmusi nacionālo kinobalvu „Lielais Kristaps 2023” nominācijā „Labākā pilnmetrāžas spēlfilma”.

Kā vinnēt loterijā ceļojumu uz Romu? Pastnieku pārim — Ernestam (70) un Alvīnei (64) — beidzot ir izstrādāts plāns, tomēr tam stājas ceļā Alvīnes strauji progresējošais atmiņas zudums. Lomās: Jānis Jarāns un Indra Burkovska.

Savās sajūtās par filmu dalās aktieris Jānis Jarāns: “Daudzi lieto apzīmējumu “nejaušība”, bet man tā ir Dievjaušība – šoreiz Viņš manā dzīvē atsūtīja jauno, talantīgo, mīļo režisori Elzu Gauju, un viņa mani uzrunāja piedalīties filmā, kurā parādās demence. Ļoti aktuāla tēma, par kuru mūsdienās maz runā. Pēc filmas noskatīšanās būtu stipri jāpiedomā par saviem opīšiem un omītēm, vispār — par līdzcilvēkiem senioriem”.

Režisore Elza Gauja. Filmas garums: 1h 28min. Filma tiek demonstrēta latviešu valodā.

Filmas treileris.

Biļetes: Vienības nama koncertzāles kasē darbdienās plkst. 16.30–18.30 un vienu stundu pirms kinoseansa. Cena 3,00 eiro.

Filmas seansu rīko DVPI „Vienības nams” Latviešu un latgaliešu kultūras centrs sadarbībā ar Latvijā ražoto filmu izplatīšanas platformu „Kinopunkts”.

Informējam, ka pasākuma laikā notiks filmēšana un fotografēšana publicitātes un vēsturiskajām vajadzībām.

Papildu informācija:
DVPI “Vienības nams”
struktūrvienība “Latviešu un latgaliešu kultūras centrs”
t.: +371 654 27752
www.vienibasnams.lv