Daugavpilī norisināsies V Starptautiskā konference “Baltkrievu lasījumi”



Trešdien, 21. februārī, plkst. 10.00 Daugavpils Vienības nama Baltkrievu kultūras centrā (Alejas ielā 68-1A,) notiks V Starptautiskā konference “Baltkrievu lasījumi”, kuras ietvaros plkst. 17.30 būs iespēja piedalīties diktātā baltkrievu valodā.

Konferencē ar 14 dažādiem referātiem, kurus apvieno tēma “Pagātne. Identitāte. Personība.”, piedalīsies zinātnieki un pētnieki no Latvijas, Lietuvas un Polijas. Visus konferences materiālus pēc pasākuma plānots apkopotā veidā izdot krājumā „V Starptautiskā konference “Baltkrievu lasījumi””. Savukārt plkst. 17.30 ikvienam interesentam būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas baltkrievu valodas pareizrakstībā, piedaloties ikgadējā publiskajā diktātā. Visas konferences aktivitātes ir bez maksas.

Zinātniski-praktiskā konference “Baltkrievu lasījumi” Daugavpilī notiek katru gadu un ir veltīta Starptautiskajai dzimtās valodas dienai. Mērķi - Latvijas un Baltkrievijas kultūrvēsturisko saikņu un baltkrievu diasporas Latvijā vēstures izpēte, kā arī saišu paplašināšana starp zinātniekiem un pētniekiem, strādājošajiem šajā virzienā.

KONFERENCES ZIŅOJUMU PROGRAMMA

Kā norāda Vienības nama Baltkrievu kultūras centra vadītāja Žanna Romanovska: „Lai arī konference notiks jau piekto gadu pēc kārtas, šogad mēs to jo īpaši gaidām – tā kā ilgu laiku „Baltkrievu lasījumi” tika rīkoti tiešsaistes formātā, tad šoreiz mēs atkal būsim klātienē. Un tas jau rada gan patīkamas rūpes, gan satraukumu. Un vēl mums ir prieks, ka šogad konferences laikā tiks prezentēti jauni, līdz šim mums neatklāti vēsturiskie dokumenti un fakti par baltkrievu diasporu Latvijā.

Pasākumu rīko Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestādes „Vienības nams” struktūrvienība „Baltkrievu kultūras centrs”.

Informējam, ka konferences laikā tiks veikta fotografēšana un filmēšana, kuru rezultāta iegūtie materiāli tiks izmantoti publicitātei un arhīvam.

Papildu informācija:
Baltkrievu kultūras centra
Kultūras projektu vadītāja
Anastasija Borovska
tel.: 27492159
e-pasts: anastasijaborovska21@gmail.com